Multimove en Sportsnack

De Nationale Veiligheidsraad besliste de maatregelen te versterken om de verspreiding van het coronavirus in te perken en te vertragen.

 

Voor de sportsector houdt dit in dat ALLE sportieve activiteiten, ongeacht hun grootte, indoor of outdoor, privé of publiek, worden geannuleerd tot 3 mei.

 

 

De sportdienst zet in op sporten (bewegen) net na school. Daarvoor werken we samen met de scholen, Sport Vlaanderen en met MOEV. Vooral de scholen zijn de bepalende factor. De scholen beslissen zelf of ze dit aanbod willen organiseren.

 

Multimove

Om de motorische ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren, biedt Sport Vlaanderen 'Multimove voor kinderen' aan: bewegingsactiviteiten voor kleuters.  Door de kinderen op een leuke en ontspannende manier te laten bewegen, oefenen ze de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden. Filmpje

 

Sportsnack

Heel wat basisscholen in Vlaanderen bieden tijdens de naschoolse opvang een uurtje extra sport aan onder begeleiding van ervaren lesgevers. Dat is Sportsnack, een sportieve naschoolse opvang. Actief en altijd iets anders: kinderen uit de lagere school komen dankzij Sportsnack in aanraking met diverse sporten.  Sportsnack wordt georganiseerd vanuit de basisscholen, maar de plaatselijke sportclubs worden zo veel mogelijk bij de organisatie betrokken: ze geven regelmatig initiaties. Dat zorgt ervoor dat kinderen die de smaak te pakken hebben gemakkelijker de stap kunnen zetten naar de sportclub zelf. Filmpje

 

Wil je meer weten: k_abbeloos@hotmail.com of 0496/70 34 16