G-sport

G-Sport = SPORTTOPPER
#Sportersbelevenmeer
#Izegeminbeweging


De sporttopper-werking in Izegem brengt activiteiten voor jongeren en volwassenen met een beperking in beeld.

Het bestaande aanbod van de sportdienst en SVS, de G-sport tweedaagse in juni en het aanbod van de sportverenigingen, toont aan dat Izegem een sportstad is waar iedereen zich thuis kan en mag voelen.

 

 

Je bent WELKOM op de sportdienst:


Info en inschrijven: Bart.Colpaert@izegem.beJe bent WELKOM op ons event:


Izegem is jaarlijks gaststad van de G-sport tweedaagse van het Regionaal Sport Overleg (RSO). Alle sportdiensten van RSO (Izegem, Tielt, Meulebeke, Wingene, Ardooie, Dentergem, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Ingelmunster), MPIGO Sterrebos, SVS en een werkgroep van deskundigen werken een GRATIS tweedaagse G-sportdag uit.

 

Wat:
Een tweedaagse G-sportdag. Op donderdag 20 en vrijdag 21 juni 2019 wordt een sportdag voor zowel type 2 kinderen (met assistentie van het basisaanbod) als kinderen met autisme georganiseerd. Zowel BUSO als BLO leerlingen verwelkomen we graag. We verwachten ongeveer zo’n 200 kinderen (gelimiteerd) per dag waarbij er in groepjes van 20 kinderen wordt gewerkt.

 

Info en inschrijven: Annelies.Schelpe@izegem.be

 

 

Je bent WELKOM bij deze verenigingen:

 

ALLIMPIC

Allimpic is een vereniging voor mensen met een beperking. Wekelijks gaat er een zwemuurtje door van 12u30 tot 13u30 in het zwembad De Krekel in Izegem. Daarna wordt meestal ook nog een sportactiviteit georganiseerd van 14u00 tot 15u00. Naast de wekelijkse activiteiten worden er ook op geregelde tijdstippen andere activiteiten georganiseerd zoals oa een heuse pannenkoekenbak, wandelingen,…

Meer info op : https://allimpic-izegem.com/

Info en inschrijvingen : Rita Vanrapenbusch ( 0486/48.23.83) allimpic@outlook.com

 

KFC MANDEL UNITED

G-voetbal is net als gewoon voetbal, maar men speelt met aangepaste spelregels. Deze sport is zowel toegankelijk voor kinderen, jongeren als volwassenen. De trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers en begeleiders. Naast de trainingen neemt de ploeg ook deel aan de G-voetbal competitie en verschillende tornooien.

Meer info op: http://www.kfcmandelunited.be/g-voetbal.htm

Info en inschrijvingen : Jan Desmet (0497/47.06.52) gvoetbalizegem@gmail.com

 

HANDBALCLUB IZEGEM – BASKETBALCLUB IZEGEM – IZEGEMS VOLLEYTEAM

Handbalclub Izegem, Basketbalclub Izegem en het Izegemse Volleyteam slaan de handen in elkaar om een moment aan te bieden waarbij mensen met een beperking kunnen genieten van een mix van balsport. Het Izegems Stadsbestuur en vooral de Stedelijke Sportdienst en Sportraad verlenen hun medewerking aan dit initiatief.

Voel je jezelf aangesproken tot dit initiatief neem dan contact om met jouw sporttopper-ambasadeur Bernard Vanluchene: bernardvanluchene@gmail.com  

               

iSKATE
iSkate Izegem heeft sinds zijn deelname aan London Brussels in 2018 (https://www.london-brussels.org/nl/mediaanddownloads/) ingezet om dit ook in de eigen omgeving aan te bieden. Zo zouden in de toekomst rolstoelgebruikers mee kunnen op toertocht dankzij de aanschaf van een "lomo 360" waarmee we menig rolstoel van een 3de centraal voorwiel met schijfrem kunnen voorzien. Alle info: www.iskate.be/gsport

GYM IZEGEM

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen bij G-Gym Izegem terecht. Het doel van de g-gym is om kinderen en jongeren met een beperking verschillende bewegingsvaardigheden bij te brengen onder persoonlijke begeleiding.  Kinderen en jongeren die een beperking hebben (maar die kunnen stappen) kunnen hier terecht.

Meer info op : http://www.gymizegem.be/

Info en inschrijvingen : Lynn Van Eeckhoutte (0475/60.25.82) lynnvaneeckhoutte@hotmail.com

DANSSCHOOL LIFEDANCECENTER
G-dans is uniek, klein in aanbod en daar willen we iets aan doen! G-dans op maat te Izegem biedt dans aan voor kinderen met een verstandelijke beperking (al dan niet met een licht motorische beperking). Ons aanbod:
G-dans belevingsgroep - G-dans bewegingsgroep - G-dans choreogroep
Deze lessen gaan door op zondagvoormiddag.


Info en inschrijving: http://lifedanscenter.be/g-dans/ of via de facebookpagina: http://www.facebook.com/Gsportizegem - daphne.de.latter@dshoot.be

 

 

Je bent WELKOM in Vlaanderen:

 

G-SPORT VLAANDEREN VZW

G-sport Vlaanderen vzw is hét aanspreekpunt omtrent G-sport en fungeert als kenniscentrum voor iedereen met interesse in G-sport.

Om meer te weten te komen of een G-sportclub in je buurt te zoeken kan je terecht op https://www.gsportvlaanderen.be/